در ابتدای پنلِ “عملکرد انرژی در ساختمان” خانم سوزان یانگ، عضو وزارت اکولوژی و محیط زیست چین، بنیانگذار کارخانه تصفیه آب پی کی (PK Environment Corp) و مدیر مرکز نوآوری آب کم کربن، پس از ابراز خرسندی از حضور در این همایش، به ذکر این نکته پرداخت که در سفر اخیر خود به ایران، از شرکت تصفیه آب و فاضلاب تهران و یک مرکز بازیافت زباله، بازدید نموده که متاسفانه زباله ها در آن جا به صورت تکنیکی پردازش نشده و شیرآبه های آن، موجب آسیب به محیط زیست، خاک و آب می گردد.”
وی همچنین افزود :”کارخانه تصفیه آب PK ارائه دهنده خدمات محیط زیست و فضای سبز بوده و فعالیت آن در خصوص نمک زدایی آب دریا، تصفیه شیرآبه های دفن زباله و احیای محیط زیست می باشد. این کارخانه به علت مجهز بودن به دستگاه های رباتیک و مدیریت هوشمند، موجب کاهش هزینه های مالی و انسانی گردیده و قابلیت ساخت هر پروژه ای را به صورت پیش ساخته دارد.”
در ادامه خانم یانگ، به معرفی نرم افزار مدیریت هوشمند اختصاصی این کارخانه پرداخت که میتواند تنها در 3 دقیقه، راه حل کاملی را برای هر پروژه نشان دهد. همچنین ویدیویی از پروژه تصفیه آب و فاضلاب در چین را نشان داد که در 220 متر مربع، به مقیاس 10 هزار متر مکعب در روز، تصفیه آب انجام گردیده است. زمان کامل اجرای این پروژه در 3 ماه و تولید و ساخت آن در 28 روز بوده و میزان لجن موجود، 15 تا 20 تن در ماه و میزان رطوبت لجن 70 تا 80 درصد ارزیابی شده است.
پس از ارائه خانم یانگ، مهندس تختایی نیا، دبیر کمیته علمی انجمن مدیریت سبز ایران، ابراز امیدواری نمود که روزی بتوانیم با برنامه ریزی صحیح، این پروژه های پیش ساخته را در ایران پیاده سازی و اجرا نماییم و به فرهنگ سازی استفاده از سازه های پایدار و ایمن بپردازیم.
پس از آن، مهندس سعید زارع حقیقی، رئیس هیئت مدیره تولیدکنندگان سازه های فولادی کشور پس از تقدیر و تشکر از برگزارکنندگان همایش و توجه آنان به مقوله پایداری، گفت: “پایداری و ایمنی دو مقوله جدانشدنی از یکدیگر هستند. اگر درباره مسکن سریع الاحداث صحبت کرده و ایمنی را لحاظ نکنیم، نه تنها خدمتی صورت نگرفته، بلکه بحرانی را برای این کشور تعریف کردیم.”
همچنین دکتر فرید غفاری مقدم، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم و توسعه پایدار آریا و عضو هیئت مدیره شرکت هسته پایدار ابنیه در خصوص اهداف ساختمان های پایدار، خاطرنشان کرد:”در حوزه پایداری، بحث سلامت و ایمنی و دسترس پذیری سازمان ها را باید در نظر داشت، همچنین مدیریت عملکرد در طول مدت بهره برداری بسیار مهم است. به علاوه، از آنجایی که پایداری به سه مبحث اقتصادی، اجتماعی و محیط زیست مرتبط است، تلفیق آن به معنای تامین ارزش اجتماعی و فرهنگی در ازای زمان نیز باید برای سازه ها در نظر گرفته شود.”
در ادامه، مهندس بهرام تختایی نیا، مدیرعامل شرکت نانو مواد خاکستری و رئیس هیئت مدیره شرکت پوشش گستر شهیون، افزود:”همه به دنبال استفاده از تکنولوژی های جدید هستیم، اما حقیقتی که وجود دارد این است که پیشرفت صنعت بدون حفاظت از محیط زیست، توسعه پایدار نیست و این تیری است بر گردن مردم! ما اگر در ساخت مسکن ملی و استفاده از تکنولوژی های جدید، به محیط زیست توجه نکنیم با آلودگی هایی مانند هوای اهواز، ماهشهر، اراک، تهران و… مواجه خواهیم شد. امیدواریم که کاهش آلودگی ها و گازهای گلخانه ای را در تمام ساخت و سازها داشته باشیم.”
در انتهای پنل از طرف انجمن مدیریت سبز ایران، به سخنرانان، گواهینامه و سپاس نامه دانش سبز، تقدیم گردید.
نویسنده: شکوفه عصاره – کارشناس روابط عمومی شرکت دانش بنیان نانو مواد خاکستری